9 Haziran 2011 Perşembe


Okuyorum,okuyorum,sessizce herkesi takip ediyorum..İçimden bişey yazmak gelmiyor nedense.Kafamda bi sürü soru işareti.Nasıl olmalı?Nasıl olacak?Herşey istediğim gibi olacak mı?

Her şey içime sinsin, her şey istediğim giibi olsun istiyorum ama herkes herşey istediğin gibi olmaz diyor..İnsanların beğendiğim birşey hakkında olumsuz yorum yapmaları acayip moralimi bozuyor..

Gelinlik konusunda düğünüme 2,5 ay kaldı ama ben hala gelinliğime karar vermiş değilim.Ayrıca kilo veremiyorum hala :( Gelinlik denemelerimde hoş durmadı ya da bana öyle geldi ::(

Ve başka bir sorun, kiralık mı satılık mı? yeni binalarda kiralar çok yüksek o fiyata ev alınır ama evlenir evlenmez kredi çekip borca girmek ne kadar mantıklı? 

Ve diğer bir sorun mobilyalar, siteleri alt üst ettik ben avangard modellerden hoşlanırken nişanlım spor modelleri beğeniyor, yani sadece salonum olacağından, ayrı bir oturma odası olmayacağından rahat bir model seçmeliyiz ama avangard model olup da rahat modeller de yok..Beğendiğimiz modeller pahalı geliyor insanlara, o kadar para verilmez kiracı olacaksınız diyorlar ama sıradan, tüm mobilyacılarda bulunan basit bir model almak istemiyoruz biz e öyle olunca da fiyatlar artıyor.Öyle sıkıntılar işte...Biliyorum geçecek bu zamanla,her şey yoluna girecek ama şuanda hissettiklerim bunlar..

Kararlı ne istediğini bilen insanlara hep hayran olmuşumdur.Malesef ben onlardan değilim :)

11 yorum:

  1. Hic pozitif düsüncelerini eksik etme,moralini bozcak bir durumda hep dogru güzel yürüyen seyleri hatirla,sikma canini,cidden hersey olacagina varir ve herseyin her verdigin kararin üzerinde hayri vardir,herseyin gönlünce olmasi dilegiyle,sevgiler!!

    YanıtlaSil
  2. canım zamanı gelince herşey yoluna giriyor. eminim ikinizin de içine sinecek kararlar vereceksinizdir. gelinlik içinde içini ferah tut mutlaka senin için yaratılmış senin zevkle taşıyacağın bir model vardır. ben nişana bir hafta kala neler yaşadım bir bilsen.. paylaşıcam yakında.. ama gönlünü ferah tutmak gerek ben de çok uygulayamıyorum bunu ama hemm kendimi hem de seni motive edeyim =) stres sıkıntı yapmayalım herşeyin gönlümzce olmasını dileyelim olumlu düşünelim ki olumlu olsun =)

    YanıtlaSil
  3. Canım öncelikle her şey istediğin gibi olacak buna emin olabilirsin :) ama o süreç biraz yıpratıcı geçiyor, ben 8 gelinlikçi ve sayısız mobilyacı gezdim, düğünüme 1 ay var hala geçen sene aldığım 4 kiloyu veremedim :) Gelinlik hiç ummadığım bir yerden beğendim ben ve çok da içime sindi herkes budur diyeceğin gelinliği bulacaksın diyordu da inanmıyordum. Satılık ve kiralık konusuna gelince biz de kredi çekip borca girdik üzerine düğün ve tadilat masrafları eklenince oldukça geriliyor insan ama o kadar masraf yapmışken kendi evine yapmak daha mantıklı geliyor. Mobilyalarda ben daha country istiyordum ama nişanlımla orta yolu bulduk. Hem spor hem biraz klasik ve fiyatı da optimum bir yerden aldık dilersen eşyaları, fiyatlarını ve mobilyacının adını mail atabilirim :) Kararsız olmak en doğal hakkın çünkü her şeyin en iyisini istiyor insan. Ben bir yer karosunu 3 saatte seçtiğimi bilirim, ya da 4 kere banyo mobilyasını değiştirip sonuncusunda siparişi iptal ettiğimi. Terslikler de cabası oluyor hala her gün bir sürü usta ile uğraşıyorum ama sona yaklaştıkça heyecan ve mutluluk ağır basıyor, moralini bozma canım :) yardımcı olabileceğim bir konu varsa yazabilirsin bana seve seve cevaplarım ;)

    YanıtlaSil
  4. canımmm yaaa nasıl anlayabiliyorum seni... bizim düğüne de kaldı 3 ay, ama allahtan 6 ay kala bütün işleri halletik biz. gelinliği forum istanbuldaki Oleg Cassini'den satın almıştım. çok içime sindi, çok güzel... oraya gitmediysen git bak derim... ev işine gelince biz henüz girişmedik o işlere düğünden sonraya kalacak sanırım ben burada tek kaldığım için düğüne kadar benim evde idare edebileceğiz ama sonrasında kiraya çıkacağız daha büyük bi eve. istanbulda ev almak çok güç... hem önce araba almamız lazım falan... yani geliriniz iyiyse ev almanız ilerisi için sizi kurtarır ama çok da zorlamayın bütçenizi... düğün yapmak zor iş yani 3 ay var ben gerim gerim geriliyorum... bitse de bi kurtulsam dediğim zamanlar çok oluyo yani... neyse canım herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  5. canım kendini sıkma herşey hallolacak ve senin istediğin gibi olacak merak etme tatlm:)ufak tefeklerede insan çok takılıor ama düğünden sonra okadar takılmycaksn ufak tefek istemedğin bi eşyan olsa o bile zamanla hoşuna gideblr:)
    ev işinde hemen almak sıkıntı yaratabilir aceleye gelebilir ev alma konusu bence ilk başta kira mantıklı daha sonra kendi evnze rahat rahat karar verebilrsnz,bu benim fikrim tabi canm...gelinliktede karşına aşık olacağın bir model çıkmadan alma:)

    YanıtlaSil
  6. AşkınAy; teşekkürler canım evet herşeyde bir hayır vardıra ben de çok inanıyorum.

    Tubitoşcum;inşallah canım herşey yoluna girsin bu belirsizlik çok sıkıyor insanı inşallah sen de yaşayacaksın bu süreçleri özellikle ev ve eşya işi can sıkıcı olabiliyor istediğin gibi bişey bulmayınca heleki benim gibi detaycıysan.Nişan elbisenle ilgili olanları okudum cidden ama maşallah sana nasılda hemen çözüm bulmuşsun hem de süper bir elbise alarak.Eminim çok güzel olacaksın sen de :)

    Giz'cim inşallah dediğin gibi herşey istediğim gibin olur.gerçekten biraz yıpratıcı mağaza mağaza dolaşıp da istediğin gibi bişey bulamamak.Çok iyi yapmışsınız ev alamakla hayırlı olsun darısı başımıza inşallah.Eşyalar konusunda İstanbuldasın sanırım sen dimi bazen Ankarada olmayabiliyor oradaki mağazalar.KEsinlikle tüm bu kararsızlıklar en iyisini istediğim için oluyor.Çok teşekkür ederim samimiyetin için ,)

    Hamidecim şanslısın sen maşallah sana ,) Ankarada olduğum için bakamıyorum Forum İstanbula.Aynen biz de önce araba almamız lazım ev almak çok zorlar diye düşünüp vazgeçtik zaten,hem en güzel zamanlarımz biraz gezip tozalım istediğimiz gibi dimi ,) Teşekkürler canım kolay gelsin sana da..

    Güzincim,taze gelinimiz inşallah dediğin gibi herşey istedğim gibi olur teşekkür ederim.Haklısın kiraya karar verdik biz de kiralık bakıyoruz şimdi.Gelinlik için aşık olacağım modeli ise hala beklemekteyim :))

    YanıtlaSil
  7. Seni öyle iyi anlıyorum ki, aynı süreçlerden ben de geçtim hemde rüzgar gibi. Kira fiyatları uçmuştu resmen 1000 TL kira vereceğimize ev alıp öderiz diye düşündük;ama bu seferde dediğin gibi yeni evliyken o kadar borca girmeye gerek olmadığını düşünüp daha makul fiyatlı bir ev bulduk.
    Eşya konusunda benimde ağır oymalı mobilyalar hoşuma gidiyor;ama hem kirada otıracağımdan hem de yaşımız daha genç olduğundan bütün mobilyaları Yataş'dan seçtim ben.
    Boşver bu kadar düşünüp kafanı karıştırma.
    Bir de aldığın beğendiğin şeyleri insanlar yok bunu neden böyle almadın, şundan alsaydın gibi yorumlar yaparlarsa sakın hiç takma. Dinle geç.Ben çok sıkıntı çektim, herkesin dediğinden moralim bozuluyordu.
    Kendim beğeniyorum;ama biri bişey dediğin zaman canım sıkılıyordu..
    Bence yeni evlilik için çok ağır pahalı mobilya alma güzelim. Belki 1-2 sene sonra kendi evine çıkarsın, bütün eşyalarını tekrar alırsın :)))

    YanıtlaSil
  8. Miss Senseble;inşallah biz de makul fiyatlı,güzel bir ev buluruz ,)Aslında dediğin gibi yeni evlenecek tüm çiftler yaşıyor bu durumu..Haklısın düşündükçe kafası karışıyor insanın eminim ççok güzeldir senin mobilyaların.Ne bileyim bir iki sene sonra değiştreceğime istediğim gibi birşey alayım diyorum ama bakalım hayırlısı daha gezeceğiz.Siteleri talan ettik resmen :)

    YanıtlaSil
  9. yazıyı okudukça sanki kendim yazmış gibi hissettim.Ancak bu kadar benzer ruh hali. Ama senin düğüne az zaman varken bizde düğün tarihi belli değil.Nişanlımın askerden gelmesini bekliyoruz.İsteğimiz 2012 yaz sonu ama nasip bakalım.
    yani diyeceğim o ki; benim daha bunca zaman varken bu düşünceler sıkıntılar beni neden daha şimdiden sardı :(
    o nasıl olacak, bu nasıl olacak, onu alabilecekmiyiz, evimiz ne olacak, saçım güzel olacakmı, istediğim gelinliği bulabilecekmiyim gibisinden bir sürü beyin ütüleyici vesvese....
    sen gönlünü yinede ferah tut bak sıkıntılar geride kalmış bile büyük kısmı evliliğe az kalmış.

    YanıtlaSil
  10. Çeyiz Kız;canımm demekki aynı duyguları paylaşıyoruz..teşekkür ederim İnşallah sizin düğünde nişanlın askerden gelir ve biran önce olur,asker beklemek zordur.Allah kolaylıklar versin.Ama sen şimdiden bukadar stres olma önünde uzun bir süre var,yavaş yavaş hepsi hallolur insan herşeyin en iyisini istediği ve bazen olamadığı için stres oluyo işte..Ama bu güzel süreçleri stressiz atlatmak en iyisi aslında..

    YanıtlaSil
  11. merhaba :)

    kararsızlık kötü bir şey ama bende de çok var :) umarım halletmişsinizdir her şeyi kolayca :)

    http://bakimliyimbakimlisinbakimli.blogspot.com/

    YanıtlaSil