13 Temmuz 2011 Çarşamba

Perde seçemiyorum :((

Evlilik telaşında olanlar hani derdik ya hep tatlı telaşlar diye, değilmiş malesef onu anlamış bulunmaktayım.Yani nişan dönemi tatlı telaşlardı ama şimdi ev kurma dönemi sancılı zamanlar geçiriyoruz..Nişanlı çiftlere ve evlilik hazırlığındaki çiftlere tavsiye her şeyinizi alın, sakın son ana bırakmayın, sürahiden, bardağa, beyaz eşyaya kadar alın şimdiden ve bol bol para biriktirin.Para su gibi gidiyor..

Çok şükür tabiki ama zor dostlar zor, hele ki yalnızsanız bu koşuşturmanın içinde, size yardımcı olacak  ve zevklerinizin uyuştuğu, sizin düşünemediklerinizi düşünen yakın arkadaşınız, kardeşiniz yoksa yanınızda çok zor..Herşeyimizi kendimiz yapıyoruz nişanlımla, ikimiz sadece ikimiz...Dolayısıyla geriliyoruz hele bir de sıcaksa ve gündüzleri çalışmak zorundaysak ve bir de ramazansa..Hergün yapacak bir iş var en son sevgilim exelde yapılacaklar listesi yaptı gün gün düşünün :)

Bu gerginlik arasında güzel şeyler de oluyor arada tabi.Geçen gün düğün dansı için bi buçuk saat vals kursuna gittik iş çıkışı.Çok güzeldi,çok eğlenceliydi..İnşallah zaman bulup devam edebilirz..

Şu an en büyük sorunum perde..Perde seçemiyorum günlerdir geziyoruz ama salon için beğenemiyorum bi türlü, zaman daralıyo buarada.Aslında karar verdim lazer kesimli pliseli katlama modelleri beğeniyorum ama fiyatları çok yüksek ve perdeciler dahil herkes zaten kiracısınız ne gerek var bu modele,daha uygun fiyatlılara bakın diyor.Ben de o modeli beğendim ya başka seçemiyorum artık..Çıkmazlardayım yani garibim nişanlım da benle perdeci perdeci dolaşmakta halen ,) İşte beğendiğim lazer kesimli pliseli katlamalı tül perde (Yandaki fonları ve arkadaki ip perdeyi dikkate almayınız) 

11 yorum:

  1. Canım ben de senin gibi bir türlü karar veremiyordum alacaklarıma ama perde konusunda çok düşenmedim. Ütü istemeyen ve takması zor olmayacak bir şey olsun diye hemen karar verdim. Annemin evindeki perdeler mekanizmlaı şu katlamalı olanlardandı, yıkandıktan sonra takması çok uğraştırıyordu, bir de kirada olduğumuz için onları direkt eledim. İp perdelerde bana basit geliyor nedense. Brillantın çok güzel tülleri var, yıka ve tak, hiç ütü istemiyor tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil
  2. tatlım biz ilk yıl kirada oturcaz ama yakında eve yazılıorz ve 2 yıla btecek inşallah zaten kirada öder gbi kredi ödenio artık ben kiraya verilen paraya acıorum valla neysem ilk yıl kçük bi ewde kirada otrcağım için perdeleri tülleri asıl kendi evim için seçeçem eminim szde 1 2 yıla ew alırsınz doğru diolar tatlım sıkma kendini bu kadar ziyan olamsın

    YanıtlaSil
  3. Ayyy canım biz de aynı durumdayız herşeyi kendimiz yapıyoruz bizim ev derdimiz yok ama diğerleri de maşallah pek çok... halledersiniz şekerim yoruluyoruz ama değecek herşey çok güzel olacak öyle düşün :D

    YanıtlaSil
  4. canım benim fikir alışverişi tabiki güzel olur ama ikinizin karar verip alması daha güzel. tabiki sancılı süreçler olacaktır ama şöyle düşün halledince derin bir oh çekeceksin. eğer nişanlın da maddi yönden seni engellemiyorsa beğendiğini al ama kiracılık kısa süreli birşey olacaksa çok pahalıya kaçma bence de.. ben henüz bu işlere girişmediğim için pek fikir yürütemiyorum ama ben klasik perdeleri (nasıl denir bilmiyorum ) hani iki yanda serbest duran perdeleri daha çok severim mesela. Modası da geçmeyen birşey nasılsa.. İnşallah herşeyi yoluna koyarsın tatlım öpüorum kocaman

    YanıtlaSil
  5. canım perde olayını cuma akşamı 1 saatte hallettim. her şeye o kadar o kadar koşturduk ki, bu konuda biraz daha rahat davrandık. geçen sene arkadaşımın perdelerini yapan adamlar sağ olsunlar tüm kumaş, tül örnekleri ile eve geldiler, ben de dükkan dükkan gezip bir de bunun için yorulmayı göze alamadım.

    içini rahatlatacak bir şeyi hatırlatmak isterim: perdelerini değiştirme şansın var.

    ben hep bunu telkin ettim kendime. gelinlik, düğün, saç, baş, fotoğraf için geri dönüş şansın yok, hatta eşyaları bile değiştirmek zor ama ev değişikliğinde ilk gündeme gelen şey perde değişikliği, çünkü genelde camdan cama değişiyor ölçüler.

    fikir olması açısından kendi kafamdakini, sonra da salon için kararımı yazayım:

    - aklımda zebra perde, ve yanlarda fon olarak acı yeşil ip perde vardı. perdeci büyük cama 3 mekanizma yapmamız lazım, camlar düz açılıyor, karşıda ev var ve stora göre 3 misli fiyat çıkar dedi.

    - sonuç: fiyat olarak oldukça avantajlı bir stor perde ve yanlara çekildiğinde fon gibi durabilecek, gündüz de storları tepeye kadar çektiğimde camı açmaya müsaade edecek siyah-acı kahve çizgileri olan bir keten tül aldım.

    yatak odasında ise keten tül üzerine, kapanınca odayı uyku için hazır hale getirecek, açıkken de yanlarda fon gibi duracak siyah kadife perde aldım.

    diğer odalara ise ortalama bişiler, güneşlik + tül filan yaptım işte.

    YanıtlaSil
  6. ah canımcım ne yi anlıyorum seni... sana güzel bir haber vereyim: hepsi geçecek :)perde zevkin çok güzel, umarım kafana göre bulursun bir yerlerde.sonuçta her pencereye uyabilecek fonlar, ebatları da standart yaptırdın mı farklı evlerde de kullanman mümkün bence:) belki tül seçimini farklı yaparsan hem daha uygun hem de daha sonra değiştirme imkanın olur. Allah kolaylık versin, her şey gönlünüzce olur umarım.

    YanıtlaSil
  7. canım ya perde seçmek gerçekten en sancılı şeylerden biri. beğenemiyosun, beğensen evde nasıl duracak hayal edemiyosun, ay o renk mi olsa, bu kumaş mı olsa, bilmem ne...lamore del calcio'ya hak veriyorum, perdelerini daha sonra değiştirebilirsin, kendini hiç öyle sıkma. yatak odası ve salon dışındaki yerler için ekonomik ve şık çok güzel şeyler bulabilirsin onlara çok para verme. çok güneş alan bir ev ise stor veya güneşlik kesinlikle öneririm. alacağın perde veya tül neyse ütü isteyen kumaşlar olmasın ve makinada rahatlıkla yıkansın. perdenin rengiyle genel olarak dekorasyonu belirlemiş olacaksın, çok zor renkler seçersen koltuk, halı veya aksesuar alırken zorlanabilirsin. her şey çok güzel olacak, az kaldı sabret :)

    YanıtlaSil
  8. perde kadar zor birsey yok galiba.
    evin her tarafina duzebiliyorsun perdeye gelince bi turlu olmuyor.
    Kolay gelsin
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Git gel git gel bir türlü karar veremediğimden (1 kez karar verip sonra vazgeçip siparişi iptal ederek tamamen zıt renklere gittiğimden) ben perdeyi en sona bırakmıştım ve düğünden 2 gün önce gelmişti :/ Kira ise çok pahalı almamanız daha mantıklı ama her şeyi içine sinecek gibi yaparken insan perde de aynı şekilde olsun istiyor çünkü evi en çok halı ve perde gösteriyor tatlım. Kirada ne kadar kalacağınız aşağı yukarı belliyse içine sineni al yok bir iki sene kalabiliriz diyorsan bence daha uygun olanlar arasında düşün canım. İnan o kadar çok ekstra masraf çıkıyor ki, hele sonlara doğru su gibi akıyor para ve ileriye dönük taksit borcu haline geliyor.


    http://gizliteras.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. birşey beğendikten sonra gerisi cok zor.. sen onu alıcan caresi yok;)

    YanıtlaSil
  11. Miss Sensible;canımcım ne güzel yazmışsın ama görsellik kullanışından daha önemli geliyo bana herşeyde nedense :)) Nişanlım sordu hep perdecilere ütü ister mi falan diye :)

    Pembe mor alg:tatlım hayırlı olsun eviniz şimdiden kesinlikle bana da çok boşa ödeniyormuş gibi geliyo kira ama insan kirada da olsa en güzel olsun istiyor,işte bu noktada da annemle çatışıyoruz..Haklısın inşallah kendi evimizde olur en güzelleri..

    Hamidecim:İnşallah herşey güzel olcak.İnsanın herşeyle kendinin ilgilenmesi bir açıdan güzel ama çok yorucu..Kolay gelsin size de..

    Tubitoş:Canımcım teşekkür ederim nişanlım en sonunda pes etti ve istediğini al dedi ve bende istediğimi aldım:)Bir yıl bile otursak içimde kalmasın istedim istediğim perde..Aşağıda görünen perde ,inşallah benim evimde daha güzel duracak..Ben de herşeyde değişik olsun istedim herkeste olan olmasın diye çabaladım bakalım nasıl oalcak:))İnşalalh senin de bu telaşlarına ortak olucaz..

    lamore del calcio:Canım perdecilerin eve gelmeleri nasıl kolaylık olmuştur,çok iyi yapmışsın.Benim bu süreçte en çok zorlandığım şey perde oldu..perdeler çok haklsıın kolay değişebilen birşey ama insanın aklı bir modele takılmaya görsün,çıkar çıkarabililrsen :) Perdelerini anlattığın kadarıyla özellikle yata odasına siyah fon olayını çok sevdim.Güle güle kullanalım :))

    Sj:Teşekkür ederim canım hepsi geçsin lütfen artık..Her eve uyabilecek standart bir şey yaptırmaya çalıştım bakalım nasıl olacak..

    Gelinyolu:kesinlikle en sancılı alışveriş perde,aynen dediğin gibi yaptım yatak odası ve salon dışındaki yerlere çok özenmedim.Teşekkürler tecrübelerini paylaştığın için ,) perdemin ütü istemez olduğunu söyledi perdeci ama annem aksini iddia ediyor bakalım nasıl çıkacak :))

    Evy: çok haklsıın ev tamam bir tek perdeler eksikti onu da hallettim çok şükür ,)

    Gizcim:Perdeyi düğüne iki gün kalaya bırakmak çok cesurca ;)inşallah içine sinmiştir senin de.aynı git gellleri ben de çok yaşadım ;) en son perdeciyi sipariş için telefonla aradım gitmemek için hatta ,) çok haklısın herşey içime sinerken perdenin sinmemesi beni huzursuz edeceğinden beğendiğim perdeyi almaya karar verdim,ben de evin önemli bir tamamlayıcısı olduğunu düşünüyorum.Bakalım inşallah güzel olur..Hiç takside girmeyelim derken dediğin gibi ekstra o kadar masraf çıktıvki mecbur giricez gibi görünüyo artık..

    Aysuncum ;kesinlikle öyle :) aldım bile..

    YanıtlaSil